Електронска наплата путарине - ЕНП

ETC - Elektronska naplataЕлектронска наплата путарине-ЕНП представља савремени модел бесконтактног плаћања путарине употребом ТАГ уређаја за одгварајућу категорију возила. 

ЕНП омогућава:

  • пролазак посебно означеним саобраћајним тракама без заустављања
  • једноставност наплате путарине без задржавања и употребе готовинског плаћања
  • комфорну и безбедну вожњу уз избегавање евентуалних застоја

Возачи који користе ЕНП пролазе наплатном саобраћајном траком кроз наплатну рампу без заустављања. Трансакција се изводи аутоматски, између ТАГ уређаја, који је смештен са унутрашње стране предњег ветробранског стакла возила и посебног комуникационог система кратког домета са антеном инсталираног поред ЕНП наплатне саобраћајне траке. Корисник електронске наплате путарине је у обавези да прати упутство за постављање и коришћење ТАГ уређаја.

Наплатне станице на којима није могуће извршити допуну ТАГ уређаја су: Ћуприја (смер Ниш-Београд), Ражањ, Бела Паланка, Дољевац село, Брестовац, Лесковац центар, Лесковац југ, Грделица, Владичин Хан, Уб, Љиг, Таково, Обреновац (смер Обреновац-Прељина), Врбас (смер Суботица-Београд), Фекетић (смер Суботица-Београд) и Жедник (смер Суботица-Београд).

Електронску наплату путарине може да користи свако правно и физичко лице, које закључи уговор са ЈП „Путеви Србије", односно купи ТАГ уређај на неком од овлашћених дистрибутивних места. ТАГ уређаји су доступни у prepaid и postpaid систему, као и у виду већ конфигурисаних ЕНП пакета који су доступни на појединим дистрибутивним местима.

ТАГ уређај који је конфигурисан у 1. категорији (путничка возила) може да се пренесе и користи у било ком путничком возилу, без обзира на власништво и регистарске ознаке. За све остале категорије ТАГ уређај је непреносив.

OPEN BALKAN
Postpaid
Prepaid
Мапа дистрибутивних места
 
Списак продајних места овлашћених дистрибутера
Списак продајних места у ЈП "Пошта Србије"
ТАГ уређај
 
Листинг пролазака
Рекламације
 
 

Штампа