Нови мост преко реке Љубовиђе данас пуштен у саобраћај

Новоизграђени мост преко реке Љубовиђе на државном путу I Б реда 28, Грачаница-Љубовија, пуштен je у саобраћај данас, 26.октобра 2020.г.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, која је пре неколико месеци заједно са в.д. директора ЈП „Путеви Србијe" обишла мост срушен у јунским поплавама, рекла је да су радови завршени и пре планираног рока.

ЈП „Путеви Србије“ у конкуренцији најбољих за „Оскар квалитета“

Представници Фондације за културу квалитета и изврсност су у петак, 16.10.2020.г. проверавали и оцењивали интегрисане менаџмент системе ЈП „Путеви Србије“ поводом пријаве на манифестацију Национална награда за пословну изврсност – „Оскар квалитета”.

Извршни директори сектора са сарадницима су успешно презентовали пословне процесе и резултате рада према девет дефинисаних критеријума: Лидерство, Стратегија, Потенцијали организације, Процеси и технологије, Тржиште и корисници, Резултати пословања, Задовољство запослених, Задовољство корисника и Друштвена одговорност.

Међународни стандарди за менаџмент средствима и њихова примена у путној привреди

У ЈП „Путеви Србије“ одржана је презентација „Међународни стандарди за менаџмент средствима и њихова примена у путној привреди“.

Презентације су одржали професори Факултета организационих наука, проф. др Војислав Божанић и проф. др Јован Филиповић.

Присутне техничке директоре, руководиоце Одељења и остале запослене проф. Божанић је упознао са дефиницијом средстава, као и стандардима о менаџменту средствима. Дат је општи преглед, принципи, терминологија стандарда ISO 55001 и указано на важне теме у овом стандарду. Приказане су смернице за примену и добробити менаџмента средствима.