Novi most preko reke Ljuboviđe danas pušten u saobraćaj

Novoizgrađeni most preko reke Ljuboviđe na državnom putu I B reda 28, Gračanica-Ljubovija, pušten je u saobraćaj danas, 26.oktobra 2020.g.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja je pre nekoliko meseci zajedno sa v.d. direktora JP „Putevi Srbije" obišla most srušen u junskim poplavama, rekla je da su radovi završeni i pre planiranog roka.

JP „Putevi Srbije“ u konkurenciji najboljih za „Oskar kvaliteta“

Predstavnici Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost su u petak, 16.10.2020.g. proveravali i ocenjivali integrisane menadžment sisteme JP „Putevi Srbije“ povodom prijave na manifestaciju Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost – „Oskar kvaliteta”.

Izvršni direktori sektora sa saradnicima su uspešno prezentovali poslovne procese i rezultate rada prema devet definisanih kriterijuma: Liderstvo, Strategija, Potencijali organizacije, Procesi i tehnologije, Tržište i korisnici, Rezultati poslovanja, Zadovoljstvo zaposlenih, Zadovoljstvo korisnika i Društvena odgovornost.

Međunarodni standardi za menadžment sredstvima i njihova primena u putnoj privredi

U JP „Putevi Srbije“ održana je prezentacija „Međunarodni standardi za menadžment sredstvima i njihova primena u putnoj privredi“.

Prezentacije su održali profesori Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Vojislav Božanić i prof. dr Jovan Filipović.

Prisutne tehničke direktore, rukovodioce Odeljenja i ostale zaposlene prof. Božanić je upoznao sa definicijom sredstava, kao i standardima o menadžmentu sredstvima. Dat je opšti pregled, principi, terminologija standarda ISO 55001 i ukazano na važne teme u ovom standardu. Prikazane su smernice za primenu i dobrobiti menadžmenta sredstvima.