Информативни центар

Надлежност Информативног центра је информисање јавности о: радовима на путу, обуставама и нормализацијама саобраћаја, стању на путним објектима, ситуацијама током зимског одржавања државних путева, задржавањима возила на наплатним станицама на аутопутевима и граничним прелазима Републике Србије и другом. Запослени у Информативном центру доступни су корисницима државних путева I и II реда двадесет четири сата дневно, сваког дана у години.

Оператери Информативног центра пружају корисницима државних путева I и II реда информације о ситуацијама на државним путевима. Корисници могу да упуте захтеве путем бесплатног броја централе Информативног центра 0800-100-104 или достављањем електронске поште на имејл адресу одељења Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Из Информативног центра, електронским путем, дистрибуирају се: саопштења за јавност, сервисне информације, апели у изненадним ситуацијама и извештаји зимске службе у периоду зимског одржавања државних путева.

На интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“, у блоку Информативног центра, налазе се увек ажурне информације о стању на државним путевима. Запослени у одељењу израђују и снимају аудио-фајлове о ситуацијама на државној путној мрежи, који се налазе у менијима говорног аутомата. На сајту предузећа налази се и рубрика Сервисне информације, са кратким обавештењима са државних путева, док се истоимени мени налази и у говорном аутомату одељења.

У Информативни центар се достављају подаци са државних путева I и II реда у Републици Србији, који се обрађују у одељењу, а затим се информације дистрибуирају надлежним државним и градским институцијама и средствима јавног информисања.

Одељење је активан учесник зимског одржавања државних путева I и II реда, током којег информише јавност о стању и проходности државних путева. У овом периоду, Информативни центар је у свакодневном контакту са Штабом зимске службе, надзорним органима, екстерним и интерним субјектима и корисницима државних путева I и II реда. Из ИЦ, током трајања зимског одржавања, бројним субјектима дистрибуира се Извештај зимске службе, два пута дневно у редовним ситуацијама, док се у случају ванредних ситуација Извештај дистрибуира и више пута у току дана, у зависности од ситуације.

Информативни центар је и администратор званичних налога ЈП „Путеви Србије“ на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Запослени и овим каналом информисања обавештавају јавност о стању на државним путевима током 24 сата. Такође, Информативни центар одговара на захтеве корисника достављене на званичне налоге предузећа на поменутим друштвеним мрежама.

ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР
бесплатни број телефона: 0800-100-104
имејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Линкови ка званичним налозима предузећа:

  

 


Штампа