Председник Вучић обишао радове на изградњи дела аутопута Милош Велики, деонице Нови Београд - Сурчин

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи дела аутопута Милош Велики, деонице Нови Београд – Сурчин, у присуству амбасадорке Кине у Србији Чен Бо, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, директора ЈП „Путеви Србије“ Зорана Дробњака, представника Града Београда и Сурчина, као и представника извођача.

Приликом обиласка радова на петљи Сурчин 1, председник је истакао да су радови скоро завршени, похвалио кинеске извођаче радова и најавио да ће та саобраћајница бити отворена 31. марта текуће године.

Такође је нагласио да ће, када деоница Сурчин - Нови Београд буде завршена, грађани добити најкраћу везу са аутопутем Милош Велики и да ће од Београда до Чачка моћи да се стигне за само сат времена.

Дужина деонице Нови Београд - Сурчин је 7,9 км, пројектује се за брзину од 80 километара на час и препозната је као објекат од значаја за Републику Србију.

Председник је искористио прилику и да се , у свом обраћању новинарима, осврне и на остале инфраструктурне пројекте од којих је као најзначајнији издвојио пројекат изградње Обилазнице око Београда.

Изјаве и покривалицу можете погледати на следећем линку: 11.01.23. Председник Вучић обишао радове на изградњи дела аутопута Милош Велики, деонице Нови Београд - Сурчин


Штампа