Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji dela autoputa Miloš Veliki, deonice Novi Beograd - Surčin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji dela autoputa Miloš Veliki, deonice Novi Beograd – Surčin, u prisustvu ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, predstavnika Grada Beograda i Surčina, kao i predstavnika izvođača.

Prilikom obilaska radova na petlji Surčin 1, predsednik je istakao da su radovi skoro završeni, pohvalio kineske izvođače radova i najavio da će ta saobraćajnica biti otvorena 31. marta tekuće godine.

Takođe je naglasio da će, kada deonica Surčin - Novi Beograd bude završena, građani dobiti najkraću vezu sa autoputem Miloš Veliki i da će od Beograda do Čačka moći da se stigne za samo sat vremena.

Dužina deonice Novi Beograd - Surčin je 7,9 km, projektuje se za brzinu od 80 kilometara na čas i prepoznata je kao objekat od značaja za Republiku Srbiju.

Predsednik je iskoristio priliku i da se , u svom obraćanju novinarima, osvrne i na ostale infrastrukturne projekte od kojih je kao najznačajniji izdvojio projekat izgradnje Obilaznice oko Beograda.

Izjave i pokrivalicu možete pogledati na sledećem linku: 11.01.23. Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji dela autoputa Miloš Veliki, deonice Novi Beograd - Surčin


Štampa