Одељење за односе са јавношћу

Поштовани представници медија,

Захтев за снимање и извештавањеЗахтев за снимање и извештавањеУ циљу брже и квалитетније сарадње са медијским кућама ЈП „Путеви Србије“ је увело online процедуру за добијање дозвола за снимање путева, путних објеката, наплатних станица и градилишта у надлежности предузећа.

Образац захтева за снимање/извештавање можете преузети кликом на слику испод.

Образац читко попунити и проследити најкасније дан пре жељеног термина снимања до 15.00h (захтев за суботу и недељу најкасније у петак у 15.00h) Одељењу за односе са јавношћу на:

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или факс 011/3040 741

Снимање / извештавање са тражене локације могуће је тек по добијању писменог одобрења од стране в.д. директора ЈП „Путеви Србије“.


 

Успешан наступ ЈП ,,Путеви Србије” у јавности и континуирано комуницирање са медијима, корисницима путева, партнерима, сарадницима и колегама већ десет година посао је Одељења за односе са јавношћу.

Правовременост, објективност и свестраност су принципи којима се руководимо у свом раду, јер се савремено пословање не може замислити без добре организације.

Наш задатак је да стручно, савесно и одговорно информишемо јавност кроз сталне контакте са медијима, стручним лицима, институцијама и свим заинтересованим субјектима.

Пласирамо саопштења за јавност, организујемо конференције за медије као и обиласке инфраструктурних пројеката у изградњи на путној мрежи Републике Србије, припремамо презентације, стручне семинаре.

Наше најпосећеније конференције за медије су свакако оне на којима присуствују премијер или председник Републике Србије, министри, високи званичници или представници међународних финансијских институција.

Од многобројних презентација које смо до сада организовали издвајамо презентацију „Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја“ у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Светском банком, Европском инвестиционом банком и Европском банком за обнову и развој. На презентацији је детаљно представљен пројекат рехабилитације 1100 км путне мреже Републике Србије, током 5 година планираног трајања пројекта.

Организатори смо Прве међународне научно-стручне конференције „Савремено одржавање путева“ 2013.г., били смо део организације Самита Кине и земаља Централне и Источне Европе у српској престоници 2014.г. и Министарског самита Организације за европску безбедност и сарадњу ОЕБС-а у Београду 2015.г.

У новембру сваке године, поводом почетка Зимског одржавања државних путева I и II реда у Републици Србији, успешно организујемо Презентацију Плана зимског одржавања државних путева I и II реда.

Биланс наше успешне комуникације са више од 80 штампаних и електронских медија, новинских агенција, Интернет портала и продукцијских кућа на годишњем нивоу је преко 1300 одговорених питања, више од 127 интервјуа и 150 саопштења, што резултира са више од 12.813 медијских објава о нашем предузећу током календарске године. Као резултат директних ПР активности које обављамо, објаве се и емитују прилози око 50% од укупног броја објављених/емитованих прилога о ЈП „Путеви Србије“.

Интерну комуникацију и сарадњу са колегама из свих сектора предузећа смо подигли на највиши ниво како бисмо адекватно одговорили на све постављене захтеве.

Преко 585.000 посета, прегледаних 1.300.000 страница Интернет презентације предузећа на годишњем нивоу, са тенденцијом раста сваке године резултат је нашег рада. Технолошким иновацијама, редовним ажурирањем система за управљање садржајем и свакодневним ажурирањем садржаја унапредили смо комуникацију предузећа са свим заинтересованим странама.

Увођењем верзије за мобилне платформе наше предузеће је било међу првим јавним предузћима у Србији које је омогућило приступ информацијама путем мобилног телефона или таблет уређаја независно од тога где се налазе јер је наш императив да корисници лакше и брже нађу пут до тражених информација.

Током протеклих пет година, осмислили смо 23. број Билтена – интерног гласила предузећа који информише запослене, пословне партнере, кориснике, представнике медија и све заинтересоване о пословању Предузећа.

Заједничким радом остварили смо циљ постављен првим бројем – да будемо информативни, корисни, свеобухватни и занимљиви.

Наш производ је и двојезична брошура са релевантним подацима и фотографијама, креирана са циљем да на кратак и упечатљив начин представи ЈП „Путеви Србије“ кроз надлежности појединих Сектора предузећа.

У циљу прецизног информисања јавности током реализације инфраструктурних пројеката који захтевају дуготрајне измене режима саобраћаја, израђујемо флајере о вођењу саобраћаја како би корисници лакше и брже прошли путне правце који су под радовима.

Дуга и успешна сарадња са Српским друштвом за путеве - „Виа-вита“ резултирала је добром организацијом I и II Конгреса о путевима. Годинама смо и део стручног часописа Друштва „Пут и саобраћај“, у којем се уз стручне радове наших колега, презентује наше Предузеће.

Континуирано обавештавамо менаџмент о свим аспектима свог рада који утичу на медијску експонираност предузећа у јавности кроз редовно достављање прес клипинга и медиа мониторинга, као и кроз посебна обавештења и дописе о свим нашим активностима.

Свакодневним, дванаестогодишњим праћењем медијских објава, креирана је значајна архива објављених текстова и видео прилога у којима се помиње наше предузеће.

Схватајући важност великих инфраструктурних пројеката, осмислили смо и организовали праћење и снимање реализације пројеката по фазама како бисмо будућим нараштајима оставили архиву настанка истих. У просеку годишње снимимо око 90 видео клипова и више стотина фотографија.

Највећи и најважнији пројекти забележени су у нашим филмовима: изградња Обилазнице око Београда, новог моста преко Дунава код Бешке, рехабилитација моста Газела и ауто-пута на проласку кроз Београд. Филмови су рађени за конгресе, конференције, манифестације..: Оскар квалитета 2017, Модернизација наплатних станица и рехабилитација 100 мостова, „50 година постојања путне привреде Србије“, „Путна мрежа Републике Србије“, филм за II Конгрес о путевима 2016.г...

За свакодневну комуникацију и промоцију Предузећа креирали смо бројне репрезентативне производе, осмислили идејна решења за израду роковника, планера, визит карти, рол-ап постера.

У склопу својих међународних активности сарађујемо са европским и светским асоцијацијама, управама и институтима за путеве. Наше предузеће је пуноправан члан Асоцијације европских концесионара ауто-путева (ASECAP), Европске путне федерације (ERF) и Међународне путне федерације (IRF). Редовно припремамо Национални годишњи извештај који је део годишњег Националног извештаја земаља чланица Удружења, попуњавамо тематске стручне упитнике о Предузећу...

„Кад зашмурим, видим...“, „Сан о путовању“, „Деда Мраз на путу“, „Магична база за Деда Мраза“, „Моја планета“, „Шта ја желим“, теме су конкурса дечјих цртежа којим охрабрујемо најмлађе да искажу свој таленат и креативност. Цртежи победника конкурса илуструју стоне календаре и новогодишње честитке нашег предузећа.

Део смо и друштвено одговорних акција као што су редовне добровољне акције давања крви, „Чеп за хендикеп“, где смо у десет најбољих компанија..

Високо постављени циљеви, квалитетан и предан рад, истинска посвећеност послу је сигуран пут ка остварењу одличних резултата!