Promocija edukativnih kampanja JP "Putevi Srbije"

Premijernim prikazivanjem video spotova „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život" i „Znak znači život" u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastruktureTomislava Momirovića, načelnika uprave saobraćajne policije Slaviše Lakićevića, v.d. direktora Zorana Drobnjaka, direktora preduzeća "Koridori Srbije" Aleksandra Antića, saradnika, stručnjaka za bezbednost u saobraćaju i kreativnih timova, na prezentaciji organizovanoj u hotelu "Metropol" u Beogradu, 13.05.2022.g. zvanično su počele dve nove edukativne kampanje JP "Putevi Srbije" namenjene povećanju bezbednosti vozača i drugih učesnika u saobraćaju koje upozoravaju na opasnost vožnje zaustavnom trakom na autoputu i na opasnosti izazvane uništenom ili ukradenom saobraćajnom signalizacijom.

JP "Putevi Srbije" nastavljaju u kontinuitetu da sprovode aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju sprovođenjem dve nove kampanje:

„Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“

Da li ste znali?

  • U Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 lica;
  • Crbija je u prethodne tri godine izgubila više od 120 lica u saobraćajnim nezgodama na autoputevima;
  • Za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života

Edukativnom kampanjom „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“, JP "Putevi Srbije" želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake. Ova kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoput i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje vozila pod rotacijom.

„Znak znači život“


Da li ste znali?

  • Na putevima u Republici Srbiji, u poslednje 4 godine oštećeno je ili ukradeno preko 25.000 saobraćajnih znakova i (delova) opreme;
  • Vrednost ukradene i oštećene saobraćajne signalizacije i opreme u poslednjih 5 godina iznosi preko milion evra;

Edukativnom kampanjom „Znak znači život“, JP "Putevi Srbije" želi da ukaže na uticaj oštećene, pokradene saobraćajne signalizacije i opreme na bezbednost u saobraćaju i apeluje na sve one koji uništavaju, kradu ili na drugi način oštećuju saobraćajnu signalizaciju da to ne rade jer se tako mogu sprečiti saobraćajne nezgode.

Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP "Putevi Srbije" će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju. U tu svrhu pripremljeni su edukativni video i radio spot, objave za društvene i socijalne mreže, informativni flajeri i posteri...

Promocija: 13.05.22. Promocija edukativnih kampanja JP "Putevi Srbije"

Spotovi: Edukativne kampanje JP "Putevi Srbije"

Osnovni cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

Budite odgovorni prema sebi i drugima

„Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“

„Znak znači život“


JP "Putevi Srbije"


Štampa