U utorak 16.10.2012. godine u okviru prijave za nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta 2012, našu organizaciju su posetili predstavnici ocenjivačkog tima Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost. Posle prvog kruga prijave koji je obuhvatao dobro pripremljenu dokumentaciju za konkurisanje, JP "Putevi Srbije" su ušli u uži izbor za nagradu i stvorili uslove za neposredno ocenjivanje od strane ocenjivačkog tima "Nagrade".

Članovi ocenjivačkog tima su predstavljeni rukovodstvu i članovima odbora za kvalitet i sama prezentacija dobrih strana poslovanja organizacije je protekla više nego očekivano dobro i profesionalno. Svi kriterijumi za ocenu (liderstvo, strategija, ljudski resursi, partnerstvo i resursi, procesi, proizvodi i usluge, rezultati-korisnici, rezultati-ljudski resursi, rezultati – društvena zajednica i ključni rezultati) su prezentovani jasno i u potpunosti sa svakim od odgovornih rukovodilaca.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost - OSKAR KVALITETA, dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i organizacione i poslovne izvrsnosti i konkurentnosti. Nagrada predstavlja snažan motivacioni faktor na putu ka poslovnoj izvrsnosti organizacija i podsticaj razvoju ukupne klime za unapređenje kvaliteta u našoj zemlji. Učešće na konkursu omogućava firmi: samoocenjivanje; dobijanje objektivne ocene unapređenja kvaliteta ocenjivanjem od strane neutralnog ocenjivačkog tima; upoređenje sa drugim uspešnim organizacijama; procenu sopstvenih tržišnih mogućnosti; stvaranje klime za kvalitet i njegovo unapređenje, itd.

U okviru Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta 2012.godine, u privrednoj komori Srbije biće proglašenje pobednika i dodela nagrade Oskar kvaliteta.