06.07.20. Infrastrukturni radovi u Zlatiborskom okrugu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i v.d. direktora Zoran Drobnjak obišli su danas klizište u mestu Ovčinje na državnom putu koji Bajinu Baštu povezuje sa Valjevom, u prisustvu načelnika Zlatiborskog okruga Bobana Perišića i predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića.

Deo puta na pravcu Valjevo - Rogačica - Bajina Bašta se odronio 22. i 23. juna zbog vode i klizišta.

“Neće niko ostati odsečen od sveta. U ovom trenutku još oko 120 km puteva na teritoriji Srbije je i dalje neprohodno zbog poplava. Procene su da se radi o šteti od oko tri milijarde dinara. Sve što nadalje budemo radili trajaće najmanje 50 godina, menjali smo i zakone kako bi ono što se sada gradi bilo obezbeđeno od poplava”, rekla je ministarka Mihajlović i naglasila da jedino zajedno možemo da rešimo svaki problem koji nas kao državu i društvo zadesi i „država će dati sve od sebe da svako klizište, most, put popravi”.

V.d. direktora Zoran Drobnjak rekao je da će deonica biti završena za tri i po meseca: „Čeka nas ozbiljan posao. Najpre ćemo uraditi novi potporni zid kako bi se potom i saobraćajnica obnovila. Treba nam mesec i po dana za projekat i još dva za realizaciju”.

Načelnik Okruga i predsednik Opštine, Perišić i Filipović zahvalili su se potpredsednici Vlade i direktoru „Puteva Srbije“ na pomoći i brzoj reakciji.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović je najavila nove infrastrukturne projekte: „Sledeće godine radiće se tunel kroz Kadinjaču, kao i most Skelani i za to su obezbeđene garancije u državnom budžetu.“

“Nastavljamo i rad na izgradnji autoputa ka Bosni i Hercegovini, od Požege do Kotromana. Učinićemo sve da ovaj kraj ima ono što mu je najpotrebnije, a to je infrastruktura, da ljudi mogu da rade i ostaju da žive tu sa svojim porodicama”, rekla je Mihajlovićeva.


Štampa