10.07.20. Obilazak Borskog okruga i Majdanpeka

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović je sa v.d. direktora JP „Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom posetila Majdanpek i sa predsednikom opštine Draganom Popovićem, načelnikom Borskog okruga Vladimirom Stankovićem obišla rehabilitovani državni put I B reda broj 33 Kučevo-Majdanpek, kao i most Debeli lug koji je urušen u junskim poplavama.

Mihajlovićeva je i ovom prilikom ponovila da građevinari neumorno rade od samog početka građevinske sezone, bez obzira na pandemiju.

Ministarka je izjavila da iako prirodu ponekad ukrotimo onim što napravimo, ponekad ne možemo da utičemo na ono što nam ona donese i ovog puta su to bile velike štete u junskim poplavama pričinjene u više okruga u Srbiji. Mihajlovićeva smatra da je važno za sve građane Srbije da znaju da će Vlada Srbije i njeno ministarstvo, zajedno sa JP „Putevi Srbije“sve razrušeno u poplavama popraviti do kraja građevinske sezone,

Potpredsednica Vlade Srbije je istakla da će i most Debeli lug, na državnom putu II A reda broj 164 , biti popravljen najkasnije za dva i po do tri meseca, kao i da će od ponedeljka, 13.07.2020.god. put ka Žagubici biti prohodan jer je za potrebe građana i saobraćajne komunikacije, pored tog mosta napravljena devijacija.

Ministarka Mihajlović je najavila za ovaj kraj takođe važne brze saobraćajnice koje će početi da se grade sledeće godine i objasnila da se tokom 2020. godine radi projektno-tehnička dokumentacija za 350 km brzih saobraćajnica vrednosti oko 1,5 milijardi evra, veoma bitnih za područeje Požarevca, Velikog Gradišta, Golupca, Donjeg Milanovca, Brze Palanke, Kladova, ali i Paraćina, Zaječara i Negotina.

V. d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da je dosta uloženo u ovaj deo Srbije i da će „Putevi Srbije“, zajedno sa Vladom, nastaviti dalja ulaganja, a probleme koji se javljaju rešavati blagovremeno, kao i do sada.

Načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković rekao je da je država u proteklih godinu i po dana, u taj okrug uložila preko 10 i po milijardi dinara u različite infrastrukturne projekte, kao i da Vlada i resorno ministarstvo imaju odličnu saradnju sa svim okruzima i lokalnim samoupravama, zahaljujući se na velikoj pomoći koja je svima pružena.

Predsednik opštine Dragan Popović izjavio je da saniranje pričinjene finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“, da građani očekuju da će ubrzo sve biti gotovo i šta nema sumnje jer postoji odlična saradnja opštine i ministarstva i JP "Putevi Srbije" u svim prethodnim godinama i istakao da je, nakon 50 godina neulaganja, potpuno sanirano 26 km puta do Kučeva kao i da se radi i na drugim lokalnim putevima.

Video materijal možete pogledati na sledećem linku: www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/10-07-20-obilazak-borskog-okruga-i-majdanpeka


Štampa