19.02.20. OBILAZAK PUTNE INFRASTRUKTURE U BORSKOM OKRUGU

Novoizgrađeni most preko Podvrške reke kod Milutinovca u opštini Kladovo i radove na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 35 Kladovo - Brza Palanka obišla je Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović sa v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom, predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izvođačima radova i nadzornim organima.

Most kod Milutinovca dužine 80 metara i širine 11 metara pušten je u saobraćaj 05. februara 2020. godine, a radovi pojačanog održavanja na deonici državnog puta IB 35 Kladovo - Brza Palanka u dužini od 23,26 km su u toku. Radovi se izvode u okviru Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja (Road Rehabilitation and Safety Project - RRSP) i finansiraju iz sredstava zajma EIB (Evropske investicione banke) i domaćih sredstava.

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je u Borskom okrugu završeno 120 km puteva zahvalјujući Vladi Srbije koja je omogućila stabilan budžet i najavila je realizaciju budućih projekata:
„Sada nas čeka izgradnja brzih saobraćajnica u ovom kraju, prema Golupcu, Donjem Milanovcu i Kladovu. To nam je neophodno ako hoćemo da razvijamo turizam u ovom delu Srbije”.

Mihajlovićeva je istakla značaj ulaganja u infrastrukturu, jer utiču na razvoj privrede, dalјi ekonomski napredak i rast BDP-a.

 


Štampa