Informativni centar

Nadležnost Informativnog centra je informisanje javnosti o: radovima na putu, obustavama i normalizacijama saobraćaja, stanju na putnim objektima, situacijama tokom zimskog održavanja državnih puteva, zadržavanjima vozila na naplatnim stanicama na autoputevima i graničnim prelazima Republike Srbije i drugom. Zaposleni u Informativnom centru dostupni su korisnicima državnih puteva I i II reda dvadeset četiri sata dnevno, svakog dana u godini.

Operateri Informativnog centra pružaju korisnicima državnih puteva I i II reda informacije o situacijama na državnim putevima. Korisnici mogu da upute zahteve putem besplatnog broja centrale Informativnog centra 0800-100-104, putem faksa na broj +381 11 6355 278 ili dostavljanjem elektronske pošte na imejl adresu odeljenja Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Iz Informativnog centra, elektronskim putem, distribuiraju se: saopštenja za javnost, servisne informacije, apeli u iznenadnim situacijama i izveštaji zimske službe u periodu zimskog održavanja državnih puteva.

Na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“, u bloku Informativnog centra, nalaze se uvek ažurne informacije o stanju na državnim putevima. Zaposleni u odeljenju izrađuju i snimaju audio-fajlove o situacijama na državnoj putnoj mreži, koji se nalaze u menijima govornog automata. Na sajtu preduzeća nalazi se i rubrika Servisne informacije, sa kratkim obaveštenjima sa državnih puteva, dok se istoimeni meni nalazi i u govornom automatu odeljenja.

U Informativni centar se dostavljaju podaci sa državnih puteva I i II reda u Republici Srbiji, koji se obrađuju u odeljenju, a zatim se informacije distribuiraju nadležnim državnim i gradskim institucijama i sredstvima javnog informisanja.

Odeljenje je aktivan učesnik zimskog održavanja državnih puteva I i II reda, tokom kojeg informiše javnost o stanju i prohodnosti državnih puteva. U ovom periodu, Informativni centar je u svakodnevnom kontaktu sa Štabom zimske službe, nadzornim organima, eksternim i internim subjektima i korisnicima državnih puteva I i II reda. Iz IC, tokom trajanja zimskog održavanja, brojnim subjektima distribuira se Izveštaj zimske službe, dva puta dnevno u redovnim situacijama, dok se u slučaju vanrednih situacija Izveštaj distribuira i više puta u toku dana, u zavisnosti od situacije.

Informativni centar je i administrator zvaničnih naloga JP „Putevi Srbije“ na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i Tviter. Zaposleni i ovim kanalom informisanja obaveštavaju javnost o stanju na državnim putevima tokom 24 sata. Takođe, Informativni centar odgovara na zahteve korisnika dostavljene na zvanične naloge preduzeća na pomenutim društvenim mrežama.

INFORMATIVNI CENTAR
besplatni broj telefona: 0800-100-104
imejl adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
faks: +381 11 6355 278

Linkovi ka zvaničnim nalozima preduzeća:

  

 

Štampa