ASECAP-ovi studijski i informativni dani

Između ostalog, ASECAP jednom godišnje organizuje sastanak pod nazivom „Studijski i informativni dani“ čiji je cilj da ASECAP članovi i koncesionarske kompanije, koje su članovi ASECAP-a, razmene informacije i iskustva o raznim temama u vezi sa putnim transportom na evropskom nivou.

ASECAP-ovi studijski i informativni dani 2017

ASECAP Paris 2017

U Parizu su se od 29. do 31. maja održali 45. godišnji ASECAP Studijski i informativni dani sa osvrtom na način na koji operateri auto-puteva pripremaju svoje putne infrastrukture za dekarbonizaciju transporta i odgovaraju na nove izazove mobilnosti.
S obzirom na činjenicu da 72% Evropljana putuje kolima i da se 60% tereta prevozi kamionima, putevi pod naplatom čine ključan deo mreža putne infrastrukture i imaju važnu ulogu u evropskoj mobilnosti.

Teme su obuhvatile nove trendove i potrebe mobilnosti, Evropsku elektronsku naplatu putarine (EETS), kooperativne inteligentne transportne sisteme, održivu mobilnost, održavanje puteva, automatizovane i povezane tehnologije vožnje, pitanja obezbeđenja i zaštite podataka i zaštitu i očuvanje životne sredine.

Finansijski eksperti, tvorci politika, menadžeri iz industrije naplate putarine podelili su svoje ideje i iskustva i predložili primenjiva rešenja.

Detaljne informacije i prezentacije možete preuzeti sa sajta ASECAP Studijskih i informativnih dana.

ico-adobe - Model koncesije u eri dekarbonizacije: pripremanje infrastrukture budućnosti

 

ASECAP-ovi studijski i informativni dani 2016

asecap madrid 2016Na 44. ASECAP Studijskim i Informativnim danima su ispitane ključne uloge auto-puteva pod naplatom putarine u osiguranju integrisane i održive mobilnosti u Evropi. Događaj je pružio mogućnost osvrta na pristup integrisanog transporta u EU, a posebno na savladavanje izazova u sprovođenju EU 2020 Strategije. Analizirana je i budućnost transporta sagledana iz trenutne međunarodne perspektive. 

ASECAP-ovi studijski i informativni dani 2015

asecap lisabon 2015

Od 27. do 29. maja 2015. održaće se 43. ASECAP studijski i informativni dani u Lisabonu, Portugalija.

Konferencija će se baviti ključnom ulogom puteva pod naplatom u osiguranju realno održivog multimodalnog sistema.

Učesnici će imati priliku da razmene mišljenja i da na panel diskusijama čuju od visokih predstavnika operatera naplate putarine i predstavnika drugih vidova saobraćaja, donosilaca odluka u EU, mišljenja koja se odnose na infrastrukturno planiranje, finansiranje i operativnost kao i da razmatraju kako Inteligentni transportni sistemi mogu da doprinesu postizanju svih ovih ciljeva.

ico-adobe - Vizija ASECAP-a o bezbednosti saobraćaja

ico-adobe - Govor predsednika ASECAP-a

ASECAP-ovi studijski i informativni dani 2014

asecap athens 201442. godišnji ASECAP Studijski i informativni dani istražiće ulogu puteva pod naplatom u obezbeđivanju održivosti u vremenima kada se saobraćaj smanjuje. Biće to prilika da učesnici panela na visokom nivou koji predstavljaju operatere infrastrukture puteva sa naplatom putarine, donosioci odluka i ministri EU da razgovaraju o pitanjima održivosti u vezi sa finansiranjem infrastrukture, radom, upravljanjem, bezbednošću i životnom sredinom uz razmatranje toga kako Inteligentni transportni sistemi doprinose ispunjenju zadatih ciljeva.