ASECAP DANI 2023

Logo ASECAP Days 2023 18-20. septembar 2023.

MOBILNOST: PRAVO GRAĐANA KAKO OSIGURATI ODRŽIVO FINANSIRANjE DA BI SE OBEZBEDILA INKLUZIVNA I NETO NULTA REŠENjA ZA MOBILNOST

50. ASECAP studijski i informativni dani će se fokusirati na načine da se obezbedi jednak pristup uslugama mobilnosti, kao ključnoj tački društvenog i ekonomskog razvoja. Kako finansiranje transportne infrastrukture može pomoći da se postigne pravičnost i efikasnost? Koje dobre prakse postoje u tom pogledu. Koji su najbolji načini za povezivanje finansiranja sa ciljevima zaštite životne sredine i bezbednosti, kao ekonomskog podsticaja? Koja će inovativna sredstva finansiranja privući privatne investicije u infrastrukturu mobilnosti?

ASECAP DANI

ASECAP jednom godišnje organizuje sastanak pod nazivom „ASECAP DANI“ čiji je cilj da ASECAP članovi i koncesionarske kompanije, koje su članovi ASECAP-a, razmene informacije i iskustva o raznim temama u vezi sa putnim transportom na evropskom nivou.

ASECAP DANI 2022

Logo ASECAP Days 2023 24-25. novembar 2022.

DEKARBONIZACIJA PUTNE INFRASTRUKTURE: IZAZOVI, PERSPEKTIVE I AKCIJE U TEŠKOJ EKONOMIJI

Klimatske promene, pitanja neutralnog karbonskog otiska su prioritetni hitni slučajevi širom sveta. Šumski požari, cikloni, poplave i suše sada su nova normalnost. "Ovi šokovi ne samo da štete životnoj sredini i biodiverzitetu od kojeg zavisi očuvanje planete, oni takođe slabe naše političke, ekonomske i društvene sisteme", podsećaju izabrani zvaničnici EU.49. ASECAP dani fokusirali su se na to kako dekarbonizovati putnu infrastrukturu kako bi se postigli ciljevi da Evropa bude prvi kontinent bez karbonske emisije i da se osigura otporna, robusna i bezbedna mreža putne infrastrukture.