Direktor Drobnjak obišao klizište na putu Kragujevac - Batočina

V.d. direktora JP „Putevi Srbije” Zoran Drobnjak je danas zajedno sa predstavnicima Preduzeća za puteve „Kragujevac“ obišao deo puta Kragujevac – Batočina na kome se aktiviralo klizište i najavio da će najviše za dva i po meseca problem biti trajno rešen.

Drobnjak je rekao da je izgradnja brze saobraćajnice Kragujevac – Batočina započeta još 2009.g., kada je bila u nadležnosti Nacionalnog investicionog plana.

Međutim, dodaje, kako od 2010.g. nisu izvođeni radovi, 2015.g. je u Ministarstvu građevinarstva došlo do dogovora da JP „Putevi Srbije” bude investitor na tom projektu, a Ministarstvo finansijer.

Tako je, kaže Drobnjak, Preduzeće za puteve „Kragujevac” 2016. g. počelo sa izvođenjem radova.

Do oštećenja puta došlo jer kišna kanalizacija koja je rađena 2009. i 2010.g. nije dobro obavljala svoj posao, te je došlo do izlivanja vode iz te kanalizacije. Pored toga, Drobnjak ističe da su se u tom delu pojavile i podzemne vode koje su dodatno uticale na pojavu klizišta i oštećenje puta.

„Ovaj deo puta će brzo biti saniran, za dva do dva i po meseca”, izjavio je Drobnjak i rekao da će biti sanirano oko 100 metara puta, da će biti postavljeno oko 40 šipova, potporni zid, kao i ploča na kojoj će biti naslonjen na taj zid. Način na koji će biti urađen taj deo puta biće trajan i neće doći do ponovnog otcepljenja iako se pojave podzemne vode.

Na navedenoj deonici saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom dvosmerno. Saobraćaj iz smera Batočine ka Kragujevcu, preusmeren je na preticajnu saobraćajnu traku suprotnog smera Kragujevac - Batočina.

 

Štampa