Odeljenje za odnose sa javnošću

Poštovani predstavnici medija,U cilju brže i kvalitetnije saradnje sa medijskim kućama JP „Putevi Srbije“ je uvelo online proceduru za dobijanje dozvola za snimanje puteva, putnih objekata, naplatnih stanica i gradilišta u nadležnosti preduzeća.

Obrazac zahteva za snimanje/izveštavanje možete preuzeti klikom na sliku ispod.

Obrazac čitko popuniti i proslediti najkasnije dan pre željenog termina snimanja do 15.00h (zahtev za subotu i nedelju najkasnije u petak do 15.00h) Odeljenju za odnose sa javnošću na:

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili fax 011/3040 741

Snimanje /izveštavanje sa tražene lokacije moguće je tek po dobijanju pismenog odobrenja od strane v.d. direktora JP "Putevi Srbije".


 

Uspešan nastup JP ,,Putevi Srbije” u javnosti i kontinuirano komuniciranje sa medijima, korisnicima puteva, partnerima, saradnicima i kolegama već deset godina posao je Odeljenja za odnose sa javnošću.

Pravovremenost, objektivnost i svestranost su principi kojima se rukovodimo u svom radu, jer se savremeno poslovanje ne može zamisliti bez dobre organizacije.

Naš zadatak je da stručno, savesno i odgovorno informišemo javnost kroz stalne kontakte sa medijima, stručnim licima, institucijama i svim zainteresovanim subjektima.

Plasiramo saopštenja za javnost, organizujemo konferencije za medije kao i obilaske infrastrukturnih projekata u izgradnji na putnoj mreži Republike Srbije, pripremamo prezentacije, stručne seminare.

Naše najposećenije konferencije za medije su svakako one na kojima prisustvuju premijer ili predsednik Republike Srbije, ministri, visoki zvaničnici ili predstavnici međunarodnih finansijskih institucija.

Od mnogobrojnih prezentacija koje smo do sada organizovali izdvajamo prezentaciju „Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja“ u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Svetskom bankom, Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Na prezentaciji je detaljno predstavljen projekat rehabilitacije 1100 km putne mreže Republike Srbije, tokom 5 godina planiranog trajanja projekta.

Organizatori smo Prve međunarodne naučno-stručne konferencije „Savremeno održavanje puteva“ 2013.g., bili smo deo organizacije Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u srpskoj prestonici 2014.g. i Ministarskog samita Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju OEBS-a u Beogradu 2015.g.

U novembru svake godine, povodom početka Zimskog održavanja državnih puteva I i II reda u Republici Srbiji, uspešno organizujemo Prezentaciju Plana zimskog održavanja državnih puteva I i II reda.

Bilans naše uspešne komunikacije sa više od 80 štampanih i elektronskih medija, novinskih agencija, Internet portala i produkcijskih kuća na godišnjem nivou je preko 1300 odgovorenih pitanja, više od 127 intervjua i 150 saopštenja, što rezultira sa više od 12.813 medijskih objava o našem preduzeću tokom kalendarske godine. Kao rezultat direktnih PR aktivnosti koje obavljamo, objave se i emituju prilozi oko 50% od ukupnog broja objavljenih/emitovanih priloga o JP „Putevi Srbije“.

Internu komunikaciju i saradnju sa kolegama iz svih sektora preduzeća smo podigli na najviši nivo kako bismo adekvatno odgovorili na sve postavljene zahteve.

Preko 585.000 poseta, pregledanih 1.300.000 stranica Internet prezentacije preduzeća na godišnjem nivou, sa tendencijom rasta svake godine rezultat je našeg rada. Tehnološkim inovacijama, redovnim ažuriranjem sistema za upravljanje sadržajem i svakodnevnim ažuriranjem sadržaja unapredili smo komunikaciju preduzeća sa svim zainteresovanim stranama.

Uvođenjem verzije za mobilne platforme naše preduzeće je bilo među prvim javnim preduzćima u Srbiji koje je omogućilo pristup informacijama putem mobilnog telefona ili tablet uređaja nezavisno od toga gde se nalaze jer je naš imperativ da korisnici lakše i brže nađu put do traženih informacija.

Tokom proteklih pet godina, osmislili smo 23. broj Biltena – internog glasila preduzeća koji informiše zaposlene, poslovne partnere, korisnike, predstavnike medija i sve zainteresovane o poslovanju Preduzeća.

Zajedničkim radom ostvarili smo cilj postavljen prvim brojem – da budemo informativni, korisni, sveobuhvatni i zanimljivi.

Naš proizvod je i dvojezična brošura sa relevantnim podacima i fotografijama, kreirana sa ciljem da na kratak i upečatljiv način predstavi JP „Putevi Srbije“ kroz nadležnosti pojedinih Sektora preduzeća.

U cilju preciznog informisanja javnosti tokom realizacije infrastrukturnih projekata koji zahtevaju dugotrajne izmene režima saobraćaja, izrađujemo flajere o vođenju saobraćaja kako bi korisnici lakše i brže prošli putne pravce koji su pod radovima.

Duga i uspešna saradnja sa Srpskim društvom za puteve - „Via-vita“ rezultirala je dobrom organizacijom I i II Kongresa o putevima. Godinama smo i deo stručnog časopisa Društva „Put i saobraćaj“, u kojem se uz stručne radove naših kolega, prezentuje naše Preduzeće.

Kontinuirano obaveštavamo menadžment o svim aspektima svog rada koji utiču na medijsku eksponiranost preduzeća u javnosti kroz redovno dostavljanje pres klipinga i media monitoringa, kao i kroz posebna obaveštenja i dopise o svim našim aktivnostima.

Svakodnevnim, dvanaestogodišnjim praćenjem medijskih objava, kreirana je značajna arhiva objavljenih tekstova i video priloga u kojima se pominje naše preduzeće.

Shvatajući važnost velikih infrastrukturnih projekata, osmislili smo i organizovali praćenje i snimanje realizacije projekata po fazama kako bismo budućim naraštajima ostavili arhivu nastanka istih. U proseku godišnje snimimo oko 90 video klipova i više stotina fotografija.

Najveći i najvažniji projekti zabeleženi su u našim filmovima: izgradnja Obilaznice oko Beograda, novog mosta preko Dunava kod Beške, rehabilitacija mosta Gazela i auto-puta na prolasku kroz Beograd. Filmovi su rađeni za kongrese, konferencije, manifestacije..: Oskar kvaliteta 2017, Modernizacija naplatnih stanica i rehabilitacija 100 mostova, „50 godina postojanja putne privrede Srbije“, „Putna mreža Republike Srbije“, film za II Kongres o putevima 2016.g...

Za svakodnevnu komunikaciju i promociju Preduzeća kreirali smo brojne reprezentativne proizvode, osmislili idejna rešenja za izradu rokovnika, planera, vizit karti, rol-ap postera.

U sklopu svojih međunarodnih aktivnosti sarađujemo sa evropskim i svetskim asocijacijama, upravama i institutima za puteve. Naše preduzeće je punopravan član Asocijacije evropskih koncesionara auto-puteva (ASECAP), Evropske putne federacije (ERF) i Međunarodne putne federacije (IRF). Redovno pripremamo Nacionalni godišnji izveštaj koji je deo godišnjeg Nacionalnog izveštaja zemalja članica Udruženja, popunjavamo tematske stručne upitnike o Preduzeću...

„Kada zatvorim oči, vidim...“, „San o putovanju“, „Deda Mraz na putu“, „Magična baza za Deda Mraza“, „Moja planeta“, „Šta ja želim“, teme su konkursa dečjih crteža kojim ohrabrujemo najmlađe da iskažu svoj talenat i kreativnost. Crteži pobednika konkursa ilustruju stone kalendare i novogodišnje čestitke našeg preduzeća.

Deo smo i društveno odgovornih akcija kao što su redovne dobrovoljne akcije davanja krvi, „Čep za hendikep“, gde smo u deset najboljih kompanija..

Visoko postavljeni ciljevi, kvalitetan i predan rad, istinska posvećenost poslu je siguran put ka ostvarenju odličnih rezultata! 


Štampa